Merino wol

Merino wol

Merino schapen zijn bekend om hun wol. Dankzij de vele huidplooien produceert één schaap wel vijf kilo wol per jaar. Per vierkante centimeter groeien bij een merino tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld ander schaap. Merino blinkt niet alleen uit in de hoge wolproductie, maar ook in de bijzondere kwaliteit van die wol. De dikte van de vezels van merino wol is 14 tot 23 micron. De wol van gewone schapen is merkbaar dikker: ongeveer 30-35 micron. Als uw huid gevoelig is voor irritatie en allergische reacties, kunt u beter merino wol kiezen. Zo’n dunne wol ervaren mensen normaliter als zacht en niet prikkelend

Slapen in Merino wol

Vroeger sliepen mensen op schaapsvacht. Ze waren niet onbeschaafder dan wij, maar wel praktischer. Ze overleefden en voedden hun kinderen op onder veel zwaardere omstandigheden. Behoud van gezondheid was cruciaal om te overleven. Daarom waardeerden mensen de unieke eigenschappen van wol en gebruikten het als bed.

Het werkt nog steeds. Tijdens een nacht slapen verliezen we door de transpiratie 0,5 tot 1 liter vocht. Wol neemt vocht zeven keer sneller op dan welke andere textielvezel dan ook. Hierdoor blijft het lichaam droog en warm. Daarom helpt slapen met wollen dekens mensen met reuma, osteochondrose, orthopedische ziekten, astma en verstoringen van de bloedcirculatie.

Soorten wol

Kameelhaar

Nieuw-Zeelandse wol

Jak wol

0
YOUR CART
  • No products in the cart.