Kameelhaar

Herkomst van kameelhaar

De kameel wol die gebruikt is voor deze collectie, is afkomstig uit ongelooflijke mooie en wilde natuurgebied in het westen  van Mongolie, onder de voeten van het Altaj gebergte. De korte zomers in Altaj zijn warm en de winters zijn lang en koud . De gemiddelde temperatuur in de winter is -40 ° C; de laagste geregistreerde temperatuur was zelfs -63,5 ° C. In dit strenge klimaat onderscheiden kamelen zich door de fijnste en dikste wol. De gemiddelde fijnheid is minder dan 16,3 μm, wat betekent dat het net zo fijn is als Cashmere (12 – 19 μm).

 

Tijdens een vliegende rui in het voorjaar – wanneer het kameel verhaart en binnen een paar dagen bijna kaal wordt, verzamelen mensen flarden wol, die bijna vanzelf los komt. Maar het verzamelen van de kamelen wol is niet gemakkelijk. De mannelijke kamelen beschermen hun vrouwtjes, en moeders hun welpen zelfs tegen aanraken. Daarom is dit meestal een taak voor de vrouwen, omdat die iets makkelijker dicht bij kamelen mogen komen.

 

Zorgvuldig verzameld, wordt deze kostbare wol op een technologisch hoogwaardige manier verwerkt. Daardoor verandert de dunne en warme wol in elegante en zijdezachte plaids en woondekens. Ze zullen u jarenlang warmte en vreugde bezorgen of een heel bijzonder cadeau vormen.

 

Jak wol

Kasjmier

Nieuw-Zeelandse wol

0
YOUR CART
  • No products in the cart.